A bath, a bath, my kingdom for a …

Purple Sandpiper | Paarse Strandloper (Calidris maritima)

Kayleigh is it too late to say I’m sorry?
And Kayleigh could we get it together again?
I just can’t go on pretending that it came to a natural end
Kayleigh, oh I never thought I’d miss you
And Kayleigh I thought that we’d always be friends
We said our love would last forever
So how did it come to this bitter end?

 ‘Kayleigh’ (Misplaced Childhood), Marillion – 1985

Wie mij iets beter kent, weet dat ik graag in bad lig. En eerlijk gezegd doe ik ook meestal wel de nodige moeite om ervoor te zorgen dat, wanneer ik ergens anders overnacht, er in elk geval een bad is. Ook bij de hotels waar ik in de loop der jaren regelmatig terugkeer weten ze dat inmiddels, dus daar passen ze er wel voor op om me een kamer zonder te geven.. Misschien een tikkeltje overdreven allemaal, maar ach. Ik ben in elk geval niet de enige. De zanger van Marillion, Fish, kreeg er zelfs zijn bijnaam door. Die kreeg volgens de verhalen zijn bijnaam van een huisbaas die erover klaagde dat de goede man altijd eindeloos lang in bad lag. Benieuwd trouwens wat Kayleigh van deze gewoonte vond. En of dát misschien de reden was van hun relatiebreuk. Wie zal het zeggen? Fish zelf lijkt, afgaande op de songtekst, ook in het duister te tasten. Hoewel, kijk eens naar deze prachtige, korte rockdocu ! Maar, ter zake. Ik lig dus graag in bad, maar met een boek, en belangrijker: in alle rust. Vogels badderen ook graag, maar dat gaat meestal met een hoop gefladder en gedoe gepaard. Even rustig chillen is er voor hen niet bij. Toen ik onlangs deze Paarse Strandloper richting een plasje water zag lopen, wist ik al hoe laat het was. Tijd voor spetterplaatjes ! Altijd extra leuk met wat tegenlicht …

Those who know me a little better, know that I love to soak in the tub. And, to be honest, I usually do whatever is necessary to make sure that, in case I spend a night somewhere else, there is at least bathtub. The hotels that I frequenlty returned to over the years know this by now, so they will think twice before assigning me a room without one. Okay, maybe a little over the top, but who cares? I am not the only one, that’s for sure. Fish, singer of Marillion, got his name allegedly from his landlord, who used to complain about the extended time the singer spent in the bathroom. By the way, I am curious what Kayleigh thought about this habit. And if them breaking up had something to do with this. Who can tell? Fish himself is in the dark as well, judging from his lyrics. Or does he? Check out this wonderful, mini rock documentary ! But, to the point now. So, I like to take a bath, but with a book and most important: taking it easy. Birds like to take a bath as well, but they do so with a lots of wing flapping and what have you. Just chilling for a while is not their thing. When, recently, I saw a Purple Sandpiper making its way to a little pool of water, I knew what was going to happen. Time for some splashy images ! Always fun with some backlight …

Purple Sandpiper | Paarse Strandloper (Calidris maritima)
Purple Sandpiper | Paarse Strandloper (Calidris maritima)
Purple Sandpiper | Paarse Strandloper (Calidris maritima)
Purple Sandpiper | Paarse Strandloper (Calidris maritima)
Purple Sandpiper | Paarse Strandloper (Calidris maritima)
Purple Sandpiper | Paarse Strandloper (Calidris maritima)

This Post Has 6 Comments

 1. Mooi reeks weer…..
  Maar dat over de hotels ? Volgens mij sta jij er juist om bekent dat als er iets niet klopt jij tierend en stierend voor de balie staat en dan om een up-grade vraagt… maar dit terzijde……..

  1. Dankjewel ! Nou ja, dat staat er toch ook met zoveel woorden. Dat een hotel zich wel twee keer bedenkt voordat ze me een kamer zonder bad geven 😉

 2. Ha Hans, mooie serie weer, ik lees met veel plezier jouw verhalen.
  Omdat ik zelf bezig ben met een website; mag ik vragen met welk formaat (pixels) jij foto’s doorgaans hier weergeeft?
  Dank en groet, Jaap

  1. Dankjewel voor je reactie, Jaap – leuk om te lezen. Voor mijn website werk ik met verschillenden formaten: voor blogs gebruik ik als breedte 1024px, voor de galleries 1500px en voor de voorpagina 1920px. Geen idee of dat optimaal is, maar het lijkt te werken 😉 . groet,

 3. Hallo Hans, dan komt denk ik foto vier het meest overeen met je eigen badder gedrag In bad liggen is voor mij hetzelfde als met een sigaartje en een glas cognac een boek lezen bij de open haard. Het is een ideaalbeeld in mijn hoofd maar uit ervaring weet ik dat als ik in een bad lig ik mij na drie minuten afvraag, ‘wat doe ik hier’ en dat andere is prima maar dan zonder sigaar en geen cognac maar wijn.
  Mooie foto’s, leuk verhaal. Dankjewel.

  1. Ik hoor dat vaker dat mensen na een paar minuten alweer denken ‘eruit’. Open haard en wijn klinkt als een prima alternatief ;-). groet,

Leave a Reply

Close Menu