Cetti’s Warbler: BOPH

Cetti’s Warbler | Cetti’s Zanger

When it comes to Cetti’s Warbler it’s a matter of BOPH: “Bird over Photo”. Ask the average birder about Cetti’s and chances are that most have heard the bird, but never actually seen it. Or only a glimpse. No wonder, since they are masters in hiding themselves in the low vegetation. It was like that for me, until two weeks ago. I was at a location for some other species, when we heard a Cetti’s Warbler. A distinct song: very loud and clear. We didn’t see the bird however. A week later I was back at the same spot and couldn’t believe my luck: the bird showed itself many times, as I was safely hiding myself in my car. Not only he first time I finally saw the bird properly, I could also actually frame it 🙂 ! Okay, the photos are maybe not that spectacular from a photographers point of view, but I can tell you: the birder in me is more than happy !

Als het over Cetti’s Zanger gaat dan gaat het over VBF: “Vogel boven Foto”. Vraag de gemiddelde vogelaar naar de Cetti’s en de kans is groot dat ze hem wel hebben gehoord, maar nog nooit echt goed hebben gezien. Of alleen een glimp. Geen wonder, want het zijn meesters in zichzelf verstoppen in de begroeiing. Zo was het ook voor mij, tot twee weken geleden. Ik was op een plek voor een andere soort, toen we opeens een Cetti’s Zanger hoorden. Een kenmerkende zang: duidelijk en zeer luid. We kregen de vogel echter niet te zien. Een week later was ik terug op dezelfde plek en kon  mijn ogen niet geloven: de vogel toonde zich diverse malen, terwijl ik veilig verscholen in mijn auto zat. Niet alleen de eerste keer dat ik de vogel goed te zien kreeg, ik kon er ook direct foto’s van trekken 🙂 ! Okay, misschien niet de meest spectaculaire foto’s vanuit een fotografisch perspectief, maar ik kan je zeggen: de vogelaar in mij is (meer dan) blij !

Cetti’s Warbler | Cetti’s Zanger
Cetti’s Warbler | Cetti’s Zanger
Cetti’s Warbler | Cetti’s Zanger

Leave a Reply

Close Menu