Click ‘n Tick :-(

Little Ringed Plover | Kleine Plevier

Last week I tried my luck with some Little Ringed Plovers. As usual when shooting Plovers, I positioned myself on the ground, in this case between grasses and geese poo. Dressed in wellingtons, rain trousers and – jacket (since the ground was rather drenched) I started shooting and came up with a nice variety of shots. My hands however were uncovered, and I forgot to check them afterwards. Tick season has already started, but apparently not in my head. It wasn’t until a day later that I discovered a tick between my index- and middel finger. Removed it, a next day visit to the GP, some preventive antibiotics and prey for the best. Having had some eight tick bites until now in my life, I should have known better. Of course, as of now, I will resume my full inspections every time I’ve been out again ….

Vorige week besloot ik eens te kijken of het wilde lukken met wat Kleine Plevieren. Zoals gebruikelijk wanneer ik Plevieren fotografeer, ging ik op de grond liggen, in dit geval tussen het gras en ganzenpoep. Gehuld in kaplaarzen, regenbroek en -jas (het was nogal zompig ter plekke) begon ik er vrolijk op los te schieten en dat leverde me een leuke mix aan beelden op. Mijn handen waren echter niet verpakt, en ik verzuimde ze na afloop te checken. Het tekenseizoen is al gestart, maar nog niet helemaal in hoofd klaarblijkelijk. Pas de volgende dag vond ik een teek tussen mijn wijs- en middelvinger. Teek verwijderd, bezoekje aan de huisarts en een stootkuurtje antibiotica en nu maar hopen dat het daar bij blijft. Aangezien dit denk ik tekenbeet nummer acht is, had ik beter moeten weten. Natuurlijk, vanaf nu begin ik weer met een volledige check elke keer dat ik buiten ben geweest ….

Little Ringed Plover | Kleine Plevier
Little Ringed Plover | Kleine Plevier
Little Ringed Plover | Kleine Plevier
Little Ringed Plover | Kleine Plevier
Little Ringed Plover | Kleine Plevier

Leave a Reply

Close Menu