Feathers n’ Flowers

Blue-headed Wagtail | Gele Kwikstaart

Okay, I admit, shooting Wagtails on Tulips is rather cliché. At least when living in The Netherlands. That said, I couldn’t resist giving it one more go this year. No, I was not planning on it, but something happened. Must have been the weather. So, I went in search for Blue-headed Wagtails on flowerbeds. There seemed to be less than in previous years, but still I found a pair. And then I remembered why I like photographing them so much. The smell ! Of the flowers, that is. Sitting between rows of flowers, enjoying the smell and waiting for a bird to show up in the right spot. To stay away from the tulips, I went for hyacinths instead this time. Man, those colours…. Okay, better check it out for yourself 😉 ! And, I’ll come back on the tulips !

Okay, ik geef toe, Gele Kwikstaarten op Tulpen fotograferen is behoorlijk cliché. In elk geval wanneer je in Nederland woont. Kan zo zijn, maar ik kon mezelf toch niet tegenhouden om ook dit jaar maar weer eens een poging te doen. Nee, ik had het niet gepland, maar er gebeurde iets. Zal het weer wel zijn geweest. Dus, ik ging op zoek naar Gele Kwikstaarten in de bollenvelden. Er leken er minder te zijn dan andere jaren, maar ik vond toch een paartje. En toen herinnerde ik me opeens weer waarom ik het zo leuk vind ze te fotograferen. De geur ! Van de bloemen bedoel ik dan. Gezeten tussen rijen bloemen, genietend van de geur en wachten tot een vogel op de goede plek komt zitten. Om bij de tulpen weg te blijven, ben ik nu maar op zoek naar hyacinten gegaan. Man, die kleuren…. Nou ja, kijk zelf maar 😉 . En, op die tulpen kom ik nog terug !

Blue-headed Wagtail | Gele Kwikstaart
Blue-headed Wagtail | Gele Kwikstaart
Blue-headed Wagtail | Gele Kwikstaart
Blue-headed Wagtail | Gele Kwikstaart

Leave a Reply

Close Menu