Finally: “Dutch” Cattle Egret

Cattle Egret | Koereiger
Cattle Egret | Koereiger (The Netherlands, 2016)

I have seen Cattle Egrets in some odd 10 countries over the years. Over here, in The Netherlands, they are rare visitors though. Although some show up every year, I never felt the urge to rush to the other side of the country to see one. Lists are not my main interest, and pictures I had already plenty. In 2016 I already saw many in Japan (in breeding plumage) and Portugal. But when last weekend one showed up on my home patch I could not resist to go and check in out. Sunday morning we drove on our bicycles to have a peek, and later that afternoon I drove back with the camera to try and take some shots as well. Although the light was already gone by the time I found the egret, at least I have got some ‘home’ shots now as well 😉 ….

Ik heb Koereigers al in wel zeker tien landen gezien de afgelopen jaren. Hier, in Nederland, zijn het echter zeldzame bezoekers. En hoewel er elk jaar de nodige opduiken, had ik nooit de behoeft er direct op af te gaan of er einden voor de rijden. Lijstjes hebben sowieso niet mijn interesse, en foto’s had ik inmiddels al genoeg. Alleen in 2016 zag ik er al veel in Japan (in broedkleed) en in Portugal. Maar, toen afgelopen weekend er eentje werd gemeld in mijn werkgebied, kon ik me toch niet inhouden en besloot even te gaan kijken. Zondagmorgen zijn we tijdens een rondje op de fiets even een blik gaan werpen, en later in de middag ben ik nog even teruggereden met de camera om te kijken of ik ook nog een paar foto’s kon maken. Hoewel het licht al weg was toen ik het reigertje eindelijk weer terugvond, heb ik nu toch mooi maar wat ‘home’ foto’s 😉 ….

Cattle Egret | Koereiger
Cattle Egret | Koereiger (The Netherlands, 2016)
Cattle Egret | Koereiger
Cattle Egret | Koereiger (The Netherlands, 2016)
Cattle Egret | Koereiger
Cattle Egret | Koereiger (Portugal, 2016)
Cattle Egret | Koereiger
Cattle Egret | Koereiger (Japan, 2016)
Cattle Egret | Koereiger
Cattle Egret | Koereiger (Japan, 2016)

Leave a Reply

Close Menu