Flower Power part 1

Eurasian Skylark | Veldleeuwerik

As the Corona crisis keeps most of us close to home, I resorted as well to my favourite areas. One of those is of course the flower beds that we have in The Netherlands. About a month ago I found a field of hyacinths that made for a nice and colourful setting to photograph birds. In this case, I concentrated on the Eurasian Skylark, which had just arrived. During the two visits I made, I was able to shoot in different light conditions: slightly overcast and sunny skies. To my joy, during the second visit a curious Hare appeared, presumably preparing for Easter …. I should note that the purple color was as overwhelming as the scent the flowers gave off. So, I went home slightly high from both that, ánd the images I made of course 🙂 .

De meesten van ons blijven in deze Corona-tijden dicht bij huis, en ook ik zocht (dus) mijn heil in mijn favoriete gebiedjes. Daaronder vallen natuurlijk ook de bollenvelden die we hier in Nederland hebben. Ongeveer een maand geleden vond ik een veldje met paarse hyacinten, die zorgden voor een mooie en kleurrijke setting om vogels te fotograferen. In dit geval concentreerde ik me op de Veldleeuweriken, die net weer terug in het land waren. Tijdens de twee bezoeken die ik maakte, kon ik ze in verschillende lichtomstandigheden fotograferen: licht bewolk en zon. Tot mijn vreugde verscheen er tijdens mijn tweede bezoek een nieuwsgierige Haas, vermoedelijk druk bezig met de voorbereidingen voor Pasen…. Ik moet nog wel even opmerken dat de kleur van de bloemen net zo overweldigend was als de geur die ze afscheidden. Dus ik ging redelijk high naar huis, zowel van de geur als van de foto’s natuurlijk 🙂 .

Eurasian Skylark | Veldleeuwerik
Eurasian Skylark | Veldleeuwerik
Eurasian Skylark | Veldleeuwerik
Eurasian Skylark | Veldleeuwerik
Eurasian Skylark | Veldleeuwerik
European Hare | Haas

Leave a Reply

Close Menu