Lil’ B. Rain

Little Bittern | Woudaap

No, this is not about some infamous rapper. It’s about the Little Bittern. Not much rapping there, producing a mere monotonous ‘dog barking’ is what they do. And that’s usually all you get from then. I remember waiting and staring at the reeds for hours at a time. Hoping for a glimpse. But calling ‘yes’, showing ‘no’. Last week I was luckier. I heard the bird making its distinct barking sound, and -even nicer- I found it quickly and  I could even take some pictures. When the rain got more intense it stop singing and took off. Leaving me wet, but happy. 

Neen, dit gaat niet over de één of andere beruchte rapper. Het gaat hier over de Woudaap. Die rapt niet echt, hij produceert eerder een soort van monotoon hondengeblaf. En dat is ook direct meestal alles wat je van hem meekrijgt. Ik herinner me wel eens uren naar het riet te hebben staan kijken. Hopend op een glimp. Horen ‘ja’, maar ‘zien’ – ho maar. Vorige week had ik meer geluk. Ik hoorde de vogel zijn kenmerkende blaf roepen, vond ‘m snel en ik kon zowaar wat foto’s maken. Toen het harder begon te regenen hield ‘ie op met roepen en ging er vandoor. Hij liet mij achter, nat maar tevreden.

Little Bittern | Woudaap
Little Bittern | Woudaap
Little Bittern | Woudaap
Little Bittern | Woudaap

This Post Has 2 Comments

  1. Prachtige beelden Hans!

    Juist door het regenachtige weer, komen de opnames nog mooier en natuurlijker over!

    Gr,
    Remco

    1. Thanks, Remco ! Ik zeg altijd maar: ‘the best light is no light’ 😉 .Ciao

Leave a Reply

Close Menu