Made in China

Red-Flanked Bluetail (Blauwstaart) - made in Holland
Red-Flanked Bluetail (Blauwstaart) – made in Holland

Last Friday, I received a message that a rare red-flanked Bluetail had been seen, some 25 minutes drive from my house, along the coast. Since I was feeling not really well (flu), had seen the bird already in The Netherlands, ánd had some okay shots of the species that I made in China, I decided against going. But, it was a nice and sunny day.  So after working for another hour, I thought ‘oh what the heck, let’s go’. The closer I got, the foggier the skies however: great, sea fog 🙁 . But since I was there now, I decided to take the short walk to the place where the bird was seen. Some odd 35 people were present and the bird showed itself pretty often. However, the lack of light and the number of people passing by on bicycles prevented a nice shot, at least during the hour I spent there. But, it was nice to talk to the other birds and of course, I had my better shots already at home. “Made in China” 😉

Afgelopen vrijdag kreeg ik het bericht dat er een zeldzame Blauwstaart was gezien, op zo’n 25 minuten rijden van mijn huis, aan de kust. Aangezien ik ziek was (griep), de vogel al eens in Nederland had gezien, én ik ‘m goed had weten te platen in China, besloot ik verstandig te zijn en thuis te blijven. Maar het was een prachtige dag, en na een uurtje werken dacht ik toch  ‘ach wat maakt het uit, ik ga gewoon toch maar even’. Hoe dichter ik de plek naderde, hoe mistiger het werd. Geweldig: zeemist 🙁 . Maar nu ik er toch was, besloot ik toch maar even naar ‘de’ plek te lopen, alwaar al zo’n 35 vogelaars ter plaatse waren. Het beestje liet zich prima zien, maar het gebrek aan licht en de vele fietsers die langskwamen, stonden een goede foto in de weg, althans tijdens het uur dat ik er was. Maar het was leuk weer even bij te kletsen met de andere vogelaars, en ach,  ik had mijn goede foto’s toch al thuis. “Made in China” zeg maar 😉

Red-Flanked Bluetail (Blauwstaart) - made in China
Red-Flanked Bluetail (Blauwstaart) – made in China

Leave a Reply

Close Menu