Messing with the Milky Way

Milky Way | Melkweg
Milky Way | Melkweg

Last month I was camping out in Lassen Volcanic Park (CA). Being a city guy, I am always amazed and awed by the amount of stars you can see in the mountains. Due to high altitude (some 1900 meters) and clear skies, the view of the Milky Way was simply stunning. Having never photographed anything like this, I decided to give it a try. On top of having no experience, I only had a flimsy tripod with me, not really strong enough to carry my camera kit (note to myself: always take the sturdy tripod on trips!). My original plan was to frame Lassen Peak against the Milky Way, since we had climbed that snow-covered mountain earlier that day. However, both were too far apart for a nice frame (see lower shot). So, I decided to move to another part of the park a try some shots from there. Well, for a first-timer I was not disappointed, but ‘yes’ there is room for improvement. I cannot wait for the next opportunity 😉 !

Afgelopen maand kampeerde ik in Lassen Volcanic Park (CA). Als stadsmens ben ik altijd onder de indruk van de enorme hoeveelheid sterren die je in de bergen kunt zien. Door de hoogte (circa 1900 meter) en de kristalheldere lucht was het zicht op de Melkweg dan ook geweldig. Hoewel ik nog nooit iets dergelijks had gefotografeerd, besloot ik het toch maar eens te proberen. Behalve dat ik hier totaal geen ervaring mee had, had ik ook slechts een wankel klein statiefje bij me, dat veel te licht was voor mijn camera en lens (opdracht aan mezelf: op alle trips het zware statief meenemen voortaan!). Mijn plan was om Lassen Peak te fotograferen tegen de Melkweg, we hadden die besneeuwde berg namelijk eerder die dag beklommen. Helaas waren berg en Melkweg te ver uit elkaar (zie de onderste foto). Daarom besloot ik naar een ander deel van het park te rijden en van daaraf nog wat te proberen. Enfin, voor een eerste keer was ik niet ontevreden, maar er is nog wel ruimte voor verbetering. Ik kan niet wachten tot een volgende gelegenheid 😉 !

Milky Way | Melkweg
Milky Way | Melkweg
Milky Way | Melkweg
Milky Way | Melkweg

 

Leave a Reply

Close Menu