My Mammal Days

Harbour Seal | Gewone Zeehond

The last two outings didn’t render me much feathers. Quite the opposite: I came home with Mammal Shots only . Last Sunday I stumbled upon a Harbour Seal that was resting on a stretch of beach. Not paying any attention to the people and dogs passing by. Let alone paying attention to me – far away with my 500mm lens πŸ˜‰ … This morning I heard that a Humpback Whale, that has been around our coast for some days, was seen close to my home. When I arrived, I saw blow and soon after the whale. What a great moment! I have seen many Humpbacks before, but never in The Netherlands, so a real first timer πŸ™‚ ! Okay, the shots are not that stunning, but fortunately I have shots of breaching Humpbacks in my archive (see image from 2009) πŸ™‚ . All in all a great sighting. The local news network also wrote a little piece about it, so the whale will be a famous one.

De laatste twee uitjes leverden mij weinig gevederde vrienden op. Geheel het tegendeel zelfs: ik kwam thuis met enkel Zoogdier-foto’s. Afgelopen zondag liep ik tegen een Gewone Zeehond aan, die op het strand lag te rusten. Hij besteedde geen aandacht aan de wandelaars en honden, laat staan aan mij – vanwege de 500mm op ruime afstand πŸ˜‰ …. Deze morgen kreeg ik het bericht dat een Bultrug, die al enkele dagen voor de kust heen en weer zwemt, dichtbij was gezien: in Scheveningen. Toen ik aankwam zag ik al een spuit en niet veel later de walvis zelf. Wat een prachtmoment! Ik heb al heel vaak Bultruggen gezien, maar nooit in Nederland, dus dit was een primeur πŸ™‚ ! Okay, de foto’s stellen natuurlijk weinig voor, maar gelukkig heb ik al foto’s van springende Bultruggen in mijn archief (zie de foto uit 2009) πŸ™‚ . Alles bij elkaar toch weer een geweldige waarneming. Ook Omroep West heeft er een stukje over geschreven, dus het beest wordt nog beroemd.

Harbour Seal | Gewone Zeehond
Harbour Seal | Gewone Zeehond
Harbour Seal | Gewone Zeehond
Humpback Whale | Bultrug
Humpback Whale | Bultrug

Humpback Whale | Bultrug (USA2009)

Leave a Reply

Close Menu