Ospreys Around the World

Osprey – Visarend – USA 2017

My first good shots of Osprey I made a decade ago in Oman. After that I saw some during my travels, and even not too far from home I was able to photograph some. That said, it was always kind of ‘rare’ for me to see or frame one. Last December in Florida, especially in the area of Sanibel, we saw so many we stopped counting. Some roads were line with lamp posts, and sometimes up to nine in a row had their own Osprey perched on top. What a treat. Of course, I made some shots when I was able to. Impressive birds they are, for sure …..

Mijn eerste goede foto’s van een Visarend maakte ik een jaar of tien geleden in Oman. Nadien zag er enkelen tijdens mijn reizen, en zelfs niet al te ver van huis kon ik er wel eens eentje fotograferen. Desalniettemin, het was toch altijd wel een soort van ‘zeldzaam’ als ik er eentje zag of op de foto kon zetten. Afgelopen december in Florida, in het bijzonder in de omgeving van Sanibel, zagen we er echter zoveel dat we maar besloten te stoppen met tellen. Langs sommige wegen stonden er soms wel Visarenden tot op negen lantaarnpalen achter elkaar. Natuurlijk, ik maakte foto’s wanneer ik kon. Indrukwekkende vogels, dat blijven het zeker …..

Osprey – Visarend – Oman 2010
Osprey – Visarend – Japan 2016
Osprey – Visarend- The Netherlands 2014
Osprey – Visarend – USA 2017
Osprey – Visarend  – USA 2017
Osprey – Visarend – USA 2017

Leave a Reply

Close Menu