Posing and Perching

Common Kingfisher | IJsvogel
Common Kingfisher | IJsvogel

Yesterday I spent some time near a Common Kingfisher, in a nice and comfortable hide. Although popular among photographers, these birds are rather easy to shoot. Some water, a nice perch and if you are lucky the birds shows up every now and then to catch some fish. If it’s there of course 😉 . Yesterday the bird was rather cooperative and showed itself some eight times. With fish, showing it’s back side, it’s front side – you name it. And, more important, it used several different perches to position itself – making for quite some different images as you can tell from the slide show….

Gisteren bracht ik een tijdje door in de buurt van een IJsvogel, in een mooie en comfortabele hut. Hoewel populair onder fotografen, stelt het fotograferen van deze soort niet zoveel voor. Wat water, een leuke tak en als je mazzel hebt komen ze af en toe voor je neus vissen. Als ze er zijn tenminste 😉 . Gisteren was de vogel redelijke meewerkend, en liet zich een keer of acht zien. Met een vis, toonde zijn buik, zijn rug – zeg het maar. En, belangrijker nog, hij gebruikte alle aanwezige zitplaatsen wel een keer – en dat zorgde voor uiteenlopende foto’s, zoals je in de slide show kunt zien….

photocrati gallery

This Post Has 3 Comments

 1. Hey Hans,

  Ik weet dat je niet zo warm wordt van een IJsvogel op een door een mens geplaatste tak, maar als zo’n IJsvogel als deze wel goed meewerkt om op verschillende posities te gaan zitten, kom je in ieder geval niet met tèveel dezelfde foto’s thuis. Als ik moest kiezen, zou ik toch voor de foto gaan waarbij de IJsvogel er het verste weg opstaat, gewoon door de compositie en kleuren….en ‘t niet een standaard IJsvogel op tak foto.

  Groeten en fijn weekend.

  Remco

 2. Die tak waar je de meeste foto’s van hebt of van laat zien, is trouwens veel te dik joh! 🙂

 3. Mooie opnames Hans , ik vind die tak niet zo’n probleem , het is voor mij weer zo’n 2 jaar geleden dat ik hem voor mijn lens heb gehad .
  Groetjes Loes

Leave a Reply

Close Menu