Red-billed Chough

Red-billed Chough | Alpenkraai
Red-billed Chough | Alpenkraai

When I recently visited Portugal, a species I decided to go after was the Red-billed Chough. I had seen the bird before in the Alps, during snowboarding holidays, but never had the chance to shoot it. Since I had heard of a group living on the Sagres Peninsula – completely isolated from the other groups in Portugal and Spain. – I decided to give it a try.  After driving around for a short while, I noticed a flock of black crow-like birds. Getting closer I couldn’t miss the red bills of course. Of course I was thrilled being able to take some shots from the car at close range. So, mission completed 😉 ….

Toen ik recent in Portugal was, had ik besloten op zoek te gaan naar de Alpenkraai. Ik had deze soort al wel eerder in de Alpen gezien, tijdens de wintersportvakantie, maar ik was nog nooit in de gelegenheid de soort te fotograferen. Aangezien ik had vernomen dat er op het schiereiland bij Sagres een groep huist, besloot ik daar maar eens te gaan kijken. De groep leeft overigens volledig geïsoleerd van alle andere groepen in Portugal en Spanje. Na een tijdje rondgereden te hebben, zag ik een groep kraaiachtigen. Dichterbij gekomen waren de rode snavels natuurlijk niet meer te missen. Ik was helemaal blij dat ik de soort van zo dichtbij vanuit de auto kon fotograferen. Dus, missie geslaagd zeg maar 😉 ….

Red-billed Chough | Alpenkraai
Red-billed Chough | Alpenkraai
Red-billed Chough | Alpenkraai
Red-billed Chough | Alpenkraai
Red-billed Chough | Alpenkraai
Red-billed Chough | Alpenkraai

Leave a Reply

Close Menu