Slavonian Grebe Revisited

Slavonian Grebe | Kuifduiker
Slavonian Grebe | Kuifduiker

In an earlier blog post, I mentioned that I planned on making better shots of the Slavonian Grebe. Hence I visited the bird three more times. The first time I couldn’t find the grebe at all. The second time the bird stayed far away, due to many people walking their dogs. But, since the sky was clouded and there were some light snow showers, I could at least experiment a little with overexposure and high key images. Last Sunday however, after a long wait, I finally had the bird a little closer, allowing for some more intimate shots. The first times the grebe came closer however, as by appointment someone turned up to scare it away. But just before sunset, ย at last I was alone with the bird. Okay, the water was rather choppy, but driving home I felt happy enough ๐Ÿ™‚ .

In een eerder blog gaf ik al aan betere foto’s te willen maken van de Kuifduiker. Dus bezocht ik de vogel nog drie keer. De eerste keer kon ik hem helemaal niet vinden. De tweede keer bleef de vogel steeds ver weg, vanwege het grote aantal wandelaars en honden. Maar, doordat de lucht grijs was en er lichte sneeuwbuien vielen, kon ik wel wat experimenteren met overbelichten en ‘high key’ foto’s. Afgelopen zondag had ik de vogel, na lang wachten, eindelijk wat dichterbij waardoor ik wat intiemere beelden kon maken. De eerste keren dat hij dichterbij kwam, dook er (alsof het was afgesproken) evenwel telkens weer iemand op waardoor hij dan weer de plas op zwom. Maar net voor zonsondergang, was ik dan eindelijk alleen met de vogel. Okay, er was wat veel golfslag, maar ik reed toch tevreden naar huis ๐Ÿ™‚ .

photocrati gallery

This Post Has 3 Comments

 1. Wat veel golfslag. Grapjas. Kei mooie foto! Vind de golfjes vooral op de eerste foto echt wat toevoegen.
  Proficiat. Groet, Sjors

 2. Hallo Hans
  ‘N leuke soort om die voor je lens te krijgen , de rode oog springt eruit .
  Groetjes Loes

 3. Hey Hans,

  M’n 2e keer naar deze Kuifduiker was geen succes. De eerste keer had ik ‘m wel met rustig water, alleen had de Kuifduiker juist iets dichterbij moeten komen, wat die overigens niet deed. Bij jouw 1e foto had jij liever iets rustiger water gewild…..het is eigenlijk nooit goed. Ik vind je eerste foto meteen je mooiste. Je weet inmiddels dat ik die high-key foto’s minder vind. ๐Ÿ˜‰

  Ik denk niet dat ik voor de 3e keer terugga voor deze Duiker.

  Gr,
  Remco

Leave a Reply

Close Menu