The Dutch Tundra?

Purple Sandpiper | Paarse Strandloper

Initially we had planned driving up north. Bad weather predictions and not being all that fit, made Menno and me decide to cancel the trip. Still I felt going outside for a while wouldn’t hurt, so I decided to drive around a bit. While at the coast I noticed that low tide gave away lots of coloured seaweeds and the like. Green, yellow, purple, red – all colours present. So, I put on my rain suit and descended to the waterline. In between rain showers and splashing waves I spent some time shooting Purple Sandpipers in, what one could see with some imagination, a Dutch tundra-like landscape. It made for a nice change from the settings I usually get around my home town 🙂 ….

Aanvankelijk hadden we bedacht naar het noorden te gaan. Slechte weervoorspellingen en het feit dat ik niet helemaal fit was, maakten dat Menno en ik besloten de trip te cancellen. Toch dacht ik dat even naar buiten gaan geen kwaad zou kunnen, dus ik besloot toch een rondje te gaan rijden. Toen ik bij de kust kwam, zag ik dat het lage water een enorme hoeveelheid gekleurde zeewieren en dergelijke bloot gaf. Groen, geel, paars, rood – alle kleuren waren er zo ongeveer. Dus heb ik mijn regenpak aangetrokken en ben ik afgedaald naar de vloedlijn. Tussen buien en opspattende golven bracht ik aardig wat tijd door met het fotograferen van Paarste Strandlopers in wat je, met een beetje fantasie, zou kunnen zien als een Hollands toendra-achtig landschap. Het zorgde in elk geval voor andere plaatjes dan die ik meestal hier in de buurt maak 🙂 ….

Purple Sandpiper | Paarse Strandloper
Purple Sandpiper | Paarse Strandloper
Purple Sandpiper | Paarse Strandloper
Red Knot | Kanoet

Leave a Reply

Close Menu