Wet but alone

Common Ringed Plover | Bontbekplevier

This morning I decided to go to the beach, to see if I could frame some Common Ringed Plovers. The weather forecast yesterday evening predicted a dry, sunny and windless morning. When I got up at 6 this seemed to be the case indeed. The closer to the beach I got however, the darker the sky got.  When I parked my car, I quickly checked my weather app. And guess what ? I found more or less the only spot in the country where it would be raining for the next hour or so. But, there was an upside: I had the beach for myself for the entire time. Maybe better, because lying on the beach barefoot and with an old rain suit I had lying in the car, I may have been looking a little odd. I found some plovers for sure (as well as some other species), and despite the lack of light I was able to make some shots. Even while getting wet and equipment sticky with wet sand, I had a great morning after all ๐Ÿ™‚ .

Vanochtend besloot ik naar het strand te gaan en te kijken of ik Bontbekplevieren zou kunnen fotograferen. Het weerbericht gisteravond voorspelde een droge, zonnige en windstille ochtend. Toen ik om 6 uur uit bed stapte, leek dat inderdaad het geval. Hoe dichter ik bij het strand kwam echter, hoe donkerder de lucht werd. Toen ik mijn auto had geparkeerd checkte ik even snel Buienradar. En wat denk je? Ik had zo ongeveer de enige plek in het land gevonden waar het het komende uur zou regenen. Maar, dat had ook een positieve kant: ik had het strand namelijk helemaal voor mijzelf. Misschien maar beter ook, want liggend op het strand met een oud regenpak dat ik nog in de auto had en blote voeten zag ik er misschien ook wel wat vreemd uit. Ik vond echter wel genoeg plevieren (en andere soorten trouwens), en ondanks het gebrek aan licht kon ik dus toch wat foto’s maken. Hoewel ik nat regende en mijn apparatuur onder het plakkende zand zat, had ik toch een mooie ochtend ๐Ÿ™‚ .

Common Ringed Plover | Bontbekplevier
Common Ringed Plover | Bontbekplevier
Common Ringed Plover | Bontbekplevier
Common Ringed Plover | Bontbekplevier

This Post Has 3 Comments

  1. Wat een prachtige foto. De sfeer pakt mij meteen en het pleviertje wordt helemaal opgelift door de foto. Schitterend.

    1. Dankjewel !

  2. BBP komt heel mooi uit omdat je hem flink de ruimte hebt gegeven in een fraaie omgeving.
    Groet, Sjors

Leave a Reply

Close Menu