Whinchat in Numbers

Whinchat | Paapje

Over the last 10 days or so I have been looking for Whinchats at a spot where I usually see them this time of year. The first attempts were fruitless; Whinchats are mainly migrants in this area, so one has to be lucky. Some days ago however, when I drove up I noticed a few. When I started  looking around I counted at least 20, I assume there were more though. Most of them were perched on barbed wire. Although no the most beautiful perch, it made for nice and blurred backgrounds….

Gedurende de laatste 10 dagen of zo ben ik op zoek geweest naar Paapjes, op een plek waar ik ze meestal zie in deze tijd van het jaar. De eerste pogingen leverden niets op; Paapjes zijn voornamelijk trekvogels hier, dus je moet een beetje mazzel hebben. Enkele dagen geleden zag ik er echter enkele toe ik aan kwam rijden. Toen ik goed om me heen keek, telde ik er tenminste 20, ik denk echter dat er nog wel meer zaten. De meeste zaten op het prikkeldraad. Misschien niet het mooiste plekje, maar het zorgde wel voor mooie, vage achtergronden….

Whinchat | Paapje
Whinchat | Paapje
Whinchat | Paapje
Whinchat | Paapje
Whinchat | Paapje
Whinchat | Paapje

Leave a Reply

Close Menu